Социологът Първан Симеонов коментира по телефона за БНТ изявлението на Слави

...
Социологът Първан Симеонов коментира по телефона за БНТ изявлението на Слави
Коментари Харесай

Топ политолог каза кой печели предсрочните избори

Социологът Първан Симеонов коментира по телефона за Българска национална телевизия изказването на Слави Трифонов за излизането от обединението: 

" На Политическа партия като че ли им се желае да търсят някакви други формати и да се опитат да намерят някакви други форми на болшинство. Няма прогноза, под която през днешния ден някой да се подпише. Ако не се отиде на избори, един от вероятните формати е да се мисли за замесване в другия вид обединения в Народното събрание. Движение за права и свободи са окей с всякакви разновидности, които биха се оказали нужни. ГЕРБ доста биха желали да излязат от изолацията и може и да предвкусват такава опция.

" Възраждане " ще желае нови избори, само че в случай че са умни, могат още да изчакват, тъй като обстановката ще стартира да работи за тях, в случай че се направи някакво преформатиране. Западните сътрудници са доста забавни, те ще се опитат да работят във вид на прозападно държавно управление в България. Прозападните сили са Политическа партия, Демократична България, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Слави Трифонов улеснява повдигането на ветото за Северна Македония, не го затруднява. Нещата в Народното събрание ще се решат от ГЕРБ. По-добър подарък за Путинизма няма. Възможно е да опитат да сформират нов кабинет в границите на Народно събрание. Обществото не е предостатъчно, то не беше готово, това което Слави сервира на прага на летния сезон не се знае по какъв начин ще се одобри. 

 В страната навлиза рискова политическа серпантина. Непредвидимо е, само че при едни предварителни парламентарни избори може да изпъкнат ГЕРБ и " Възраждане ". Тези хора си мислят, че това е смешка, българското общество има потребност от устойчиво ръководство. На есен България може да навлезе в инфлационна серпантина. Президентът и по конституция и по политическа логичност не е проектант на една или друга коалиция. Може да се свика съвещателен съвет за национална сигурност, тъй като има три варианти - или на следващия ден да се сътвори още по-широка коалиция или про-западен вид ръководство. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР